Android 11 on tällä hetkellä uusin Android-versiomme johon myös uudempi GoogleTV pohjautuu. Alla ohjeet Finlux Android 11 TV:n ensimmäiseen asennukseen. Muistathan tutustua laitteen myyntipakkauksen mukana toimitettuun käyttöohjeeseen tai voit myös ladata laitteesi käyttöohjeen digitaalisessa muodossa sivustoltamme tuotteen omalta sivulta.

Uuden Finlux Android 11 televisiosi ensimmäisen asennuksen ohje

Android 11-laitteidemme mukana toimitetaan kuvien mukaiset kaukosäätimet riippuen mallista. Yleisempi on ensimmäisessä kuvassa näkyvä kaukosäädin. Vain G11-sarjan laitteissa on toisessa kuvassa näkyvä kaukosäädin.   Parhaan toimivuuden takaamiseksi käytäthän laitteessa siihen tarkoitettua kaukosäädintä. Emme voi taata kolmansien osapuolien tarjoaminen kuakosäädinten toimintaa laitteissamme.

Kun olet saanut laitteen asennettua paikoilleen ja kytkettyä virtajohdon, antenninjohdon ja muut kokoonpanoosi tarvittavat johdot (esim. soundbarin johdot, pelikonsolien johdot, ulkoisten toistimien johdot yms.). Käynnistä Finlux-laite ja aloita ensimmäisen asennuksen suorittaminen. Ensimmäiseksi televisio pyytää sinua valitsemaan laitteen käyttökielen. Valitse haluamasi käyttökieli. Huomioi, että käyttökieli ei ole sama asia kuin maavalinta jossa laitetta käytetään. Käyttökieleksi voit valita minkä tahansa haluamasi kielen.

 

Kielen valinnan jälkeen laite pyytää sinua valitsemaan käyttömaan. Tämä valinta on äärimmäisen tärkeä laitteen toimivuuden kannalta. Maavalinnan on oltava aina se maa jossa laitetta käytetään. Mikäli laite kuljetetaan toiseen maahan on ensimmäinen asennus tehtävä uudelleen ja tehtävä oikea maavalinta. Maavalinta vaikuttaa laitteen käyttämiin verkkoihin ja väärän maan valitseminen saattaa vaikuttaa televisiosignaalin ja verkkoyhteyksien toimintaan.

Maavalintojen jälkeen laite pyytää sinua aloittamaan “Ensimmäisen käyttökerran asennusohjelman”. Nuolinäppäimillä navigoimalla voit siirtää kohdistimen “Jatka”, kohtaan joka aloittaa ohjelman. Mikäli kuitenkin valitsit väärän kielen tai maan pystyt palaamaan näihin asetuksiin siirtämällä kohdistimen “Takaisin” kohtaan.

Tässä kohdassa sinulla on mahdollisuus määrittää laite Android-puhelimesi avulla. Se on hyvin nopea ja helppo asennus, jossa televisio kopioi Google-tilisi tiedot puhelimestasi suoraan Finlux-laitteeseen. Siirtämällä kohdistin “Jatka”-kohtaan ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta, laite aloittaa määrittämisen Android-puhelimen avulla. Siirtämällä kohdistimen “Ohita”-kohtaan ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta laite jatkaa asennusta itsenäisesti ilman puhelinta.

Ensimmäisen asennuksen ohjelman aloitettuasi laite pyytää ensimmäiseksi sinua yhdistämään verkkoon. Laitteen voi yhdistää verkkoon perinteisesti kaapelilla tai WIFI-yhteyden kautta. Kaapelilla yhdistäminen ei tarvitse sen suurempia toimenpiteitä kuin johdon asettaminen sille kuuluvaan paikkaan television takana. Langattoman yhteyden muodostaminen on myös hyvin yksinkertainen prosessi. Valitse listasta joka ilmestyy ruudun oikeaan laitaan oma verkkosi. Mikäli et ole varma mikä listan verkoista on oma langaton verkkosi, löytyy modeemisi takaa/alta yleensä verkkosi tiedot. Siirrä kohdistin oman verkkosi kohdalle ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Verkon valinnan jälkeen laite pyytää sinua syöttämään verkkosi salasanan. Mikäli et muista verkkosi salasanaa löytyy tämäkin monesti modeemisi takaa/alta jos et ole muuttanut salasanaa. Syötä verkon salasana ja siirrä kohdistin oikean alakulman merkin kohdalle ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Seuraavakasi laite pyytää sinua kirjautumaan Google-tunnuksillasi, mikäli et aiemmin määrittänyt laitetta puhelimesi avulla. Siirtämällä kohdistin kohtaan “Kirjaudu sisään” pääset kirjautumaan tai vaihtoehtoisesti siirtämällä kohdistin “Ohita”-kohtaan voit ohittaa kirjautumisen. Mikäli ohitat kirjautumisen ei laitteessasi ole Googlen ominaisuuksia ja sovellusvalikoimaa käytössäsi. Käyttöön jää vain hyvin rajatut verkko-ominaisuudet. 

Ennen Googleen kirjautumista laite pyytää sinua hyväksymään Googlen palveluehdot.  Voit tarkastella palveluehtoja, käyttöehtoja sekä tietosuojakäytäntöä tarkemmin siirtämällä kohdistimen niiden päälle listauksessa ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta. Pääset jatkamaan asennusohjelmaa siirtämällä kohdistimen “Hyväksy”-kohdan päälle ja painamalla “OK”-painiketta kaukosäätimestä. 

Käyttöehtojen sekä tietosuojakäytännön hyväksymisen jälkeen laite pyytää sinua vielä tekemään valinnat Googlen palveluiden osalta. Voit tässä kohdassa päättää käyttääkö laite sijaintiasi “Käytä sijaintia” kohdassa ja että lähettääkö se Googlelle käyttötietoja “Auta kehittämään Androidia” kohdan avulla. Nämä valinnat voit joko poistaa tai ottaa käyttöön siirtämällä kohdistimen niiden päälle ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta. Pääset tutustumaan paremmin asetuksiin ja tietosuojaan asetuksien alta löytyvistä valinnoista siirtämällä kohdistimen niiden päälle ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Googlen palveluasetuksien hyväksymisen jälkeen voit valita mitkä sovellukset laitteeseen asennetaan ensimmäisen asennuksen yhteydessä. Laite tekee sinulle ehdotuksia oman Google-tilisi perusteella. Kaikki sovellukset voi ladata kuitenkin myös myöhemmin Google Play-kaupasta mikäli olet kirjautunut laitteeseen Google-tunnuksillasi. Tehtyäsi sovellusvalinnat pääset jatkamaan asennusta siirtämällä kohdistimen “Jatka”-kohdan päälle ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Kun olet tehnyt sovellusvalinnat laite esittelee hieman Android TV:n ominaisuuksia. Tämän jälkeen laite pyytää sinua tekemään valinnan TV-tilasta. Normaalissa kotikäytössä valitaan aina “Kotona” tila. “Myymälätila” on tarkoitettu jälleenmyyjille, jotta television ollessa näytillä liikkeessä se samalla esittelee itsenäisesti omia ominaisuuksiaan ja Android TV:n ominaisuuksia. Siirrä kohdistin “Kotona” kohtaan ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

TV-tilan valinnan jälkeen valitaan laitteesi Energia-asetukset. Eri tilat ja niiden selitykset ovat ruudun oikealla puolella. Tee näistä itsellesi mieluisin valinta ja siirrä kohdistin sen päälle, paina kaukosäätimen “OK”-painiketta ja asennus jatkuu. Suosittelemme käytettävän virransäästötilaa normaalissa kuluttajataloudessa. 

Seuraava vaihe asennuksessa on kanavien haku. Varmista että televisioosi on kytketty antenninjohto ja että johto on myös asuntosi antennirasiassa kytkettynä. Valitse oikea verkko, mikäli valitset Antenniverkon haun ja asunnossasi on käytössä kaapeliverkko ei haku tule onnistumaan. Varmista siis että haet oikeasta verkosta kanavia. Seuraavassa valintaikkunassa valitse vain digitaalikanavat. Analogilähetyksiä ei Suomessa enää ole käytössä. Tehtyäsi valinnat laite aloittaa kanavien hakemisen. Voit myös ohittaa kanavien haun mikäli laitetta käytetään pelkästään verkko-ominaisuuksien käyttämiseen. Tee valinta siirtämällä kohdistin haluamaasi kohtaan ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Kanavien hakemisen jälkeen laite pyytää vielä hyväksymään valmistajan käyttö- ja diagnostiikkatiedot. Siirrä kohdistin haluamaasi kohtaan ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta. Valinta hyväksymisestä on sinun, eikä se vaikuta laitteen käyttöön muulla tavoin kuin, että laite toisinaan luo ilmoituksia ja kyselyjä, että haluatko hyväksyä diagnostiikkatiedot. 

Android 11 – televisiosi on nyt valmis käytettäväksi!

Palaa Android 11 ohjeisiin TÄSTÄ
Palaa Ohjekeskuksen etusivulle TÄSTÄ