FINLUX on Suomen ensimmäinen hiilineutraali televisio.

Finluxin arvot ovat suomalaisuudessa ja Suomen luonnossa. Tiedostamme vastuumme ilmastonmuutoksesta ja maapallon tulevaisuudesta. Tehostamme jatkuvasti tuotteiden ympäristöystävällisyyttä niin tuotannon, kuin logistiikan saralla. Finlux televisioiden päästöt kompensoidaan Reforest Oy:n kanssa.


Maapallomme on meille kaikille välttämättömyys. Asemansa ymmärtäminen alati kehittyvässä tilanteessa on jokaisen vastuulla. Finlux on suomen ensimmäinen hiilineutraali televisio.

Kompensoimme Finlux televisiot hiilineutraaleiksi istuttamalla hiilinielumetsiä Suomeen yhteistyössä kotimaisen Reforest Oy:n kanssa. Kompensoimme tuotannon, kuljetusten, varastoinnin, jakelun ja kierrätyksen hiilidioksidipäästöt. Tämä on loistavaa kotimaista yhteistyötä hiilijalanjäljen kompensoinnille. Lue Reforest hiilinieluista lisää tästä >>

Maantie- ja
merikuljetukset

Finlux televisioiden maa- ja merikuljetusten päästöt arvioitiin käyttäen tonniperusteisia päästökertoimia (teknologian tutkimuskeskus VTT Oy). Tarkastelussa huomioitiin myös paluumatkojen osuudet arvioimalla niille täyttöasteet.

 

Tuotanto

Tuotannon ympäristövaikutukset arvioitiin valmistajan ympäristöraportin perusteella. Tuotannon arvioissa otettiin huomioon polttoaineet, muu energia, komponentit, jätteet, koneet ja laitteet sekä työ- ja liikematkat.

 

Kierrätys

Kierrätyksen osuus elinkaaren hiilidioksidipäästöistä osoittautui pieneksi, mutta hyödyt ympäristön kannalta ovat merkittävät niin materiaalien hankinnan hiilidioksidipäästöjen kuin muidenkin ympäristövaikutusten osalta.

 

Varastointi ja jakelu

Varastoinnin ja jakelun osalta huomioitiin sähkön ja lämmön kulutus, jatkokuljetukset sekä Finlux televisioiden maahantuojan työntekijöiden kodin ja työn väliset matkat.

 

Reforest:
Miten Reforest toimii?

Reforest kompensoi yrityksen päästöt istuttamalla uutta, lisäyksellistä metsää kaupunkien ja kuntien jättömaille. Jokainen metsään istutettu puu tarvitsee hiilidioksidia ilmakehästä voidakseen kasvaa. Metsitys on useiden lähteiden mukaan tehokkain tapa hiilidioksidipäästöjen poistamiseksi.