Alla ohjeet Finlux Android 9 TV:n ensimmäiseen asennukseen. Muistathan tutustua laitteen myyntipakkauksen mukana toimitettuun käyttöohjeeseen tai voit myös ladata laitteesi käyttöohjeen digitaalisessa muodossa sivustoltamme tuotteen omalta sivulta.

HUOM! Suurin osa Finlux Android 9-laitteista on saanut verkon yli Android 11-päivitystiedoston. Tarkistathan oman laitteesi päivityksen tilan seuramalla TÄTÄ ohjetta.

Finlux Android 9 televisiosi ensimmäisen asennuksen ohje

Android 9-laitteidemme mukana toimitetaan kuvan mukainen kaukosäädin. Parhaan toimivuuden takaamiseksi käytäthän laitteessa siihen tarkoitettua kaukosäädintä. Emme voi taata kolmansien osapuolien tarjoaminen kuakosäädinten toimintaa laitteissamme.

Kun olet saanut laitteen asennettua paikoilleen ja kytkettyä virtajohdon, antenninjohdon ja muut kokoonpanoosi tarvittavat johdot (esim. soundbarin johdot, pelikonsolien johdot, ulkoisten toistimien johdot yms.). Käynnistä Finlux-laite ja aloita ensimmäisen asennuksen suorittaminen. Ensimmäiseksi televisio pyytää sinua valitsemaan laitteen käyttökielen sekä käyttömaan. Valitse haluamasi käyttökieli. Huomioi, että käyttökieli ei ole sama asia kuin maavalinta jossa laitetta käytetään. Käyttökieleksi voit valita minkä tahansa haluamasi kielen. Käyttömaaksi on kuitenkin valittava maa jossa laitetta käytetään verkko-ominaisuuksien toimivuuden vuoksi.

Maavalintojen jälkeen laite pyytää sinua aloittamaan “Ensimmäisen käyttökerran asennusohjelman”. Nuolinäppäimillä navigoimalla voit siirtää kohdistimen “Jatka”, kohtaan joka aloittaa ohjelman. Mikäli kuitenkin valitsit väärän kielen tai maan pystyt palaamaan näihin asetuksiin siirtämällä kohdistimen “Takaisin” kohtaan.

Laitteesi ja sen kaukosäädin on mahdollista parittaa Bluetooth-yhteyttä käyttäen. Tämä on meidän suosittelemamme tapa käyttää kaukosäädintä, vaikkakin infrapuna-yhteys toimii myös hyvin. Infrapuna-signaali voi kuitenkin häiriintyä ja taloudessa saattaa olla muita laitteita, jotka häiriintyvät tai häiritsevät signaalia. 

Tässä kohdassa sinulla on mahdollisuus määrittää laite Android-puhelimesi avulla. Se on hyvin nopea ja helppo asennus, jossa televisio kopioi Google-tilisi tiedot puhelimestasi suoraan Finlux-laitteeseen. Siirtämällä kohdistin “Jatka”-kohtaan ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta, laite aloittaa määrittämisen Android-puhelimen avulla. Siirtämällä kohdistimen “Ohita”-kohtaan ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta laite jatkaa asennusta itsenäisesti ilman puhelinta.

Ensimmäisen asennuksen ohjelman aloitettuasi laite pyytää ensimmäiseksi sinua yhdistämään verkkoon. Laitteen voi yhdistää verkkoon perinteisesti kaapelilla tai WIFI-yhteyden kautta. Kaapelilla yhdistäminen ei tarvitse sen suurempia toimenpiteitä kuin johdon asettaminen sille kuuluvaan paikkaan television takana. Langattoman yhteyden muodostaminen on myös hyvin yksinkertainen prosessi. Valitse listasta joka ilmestyy ruudun oikeaan laitaan oma verkkosi. Mikäli et ole varma mikä listan verkoista on oma langaton verkkosi, löytyy modeemisi takaa/alta yleensä verkkosi tiedot. Siirrä kohdistin oman verkkosi kohdalle ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Verkon valinnan jälkeen laite pyytää sinua syöttämään verkkosi salasanan. Mikäli et muista verkkosi salasanaa löytyy tämäkin monesti modeemisi takaa/alta jos et ole muuttanut salasanaa. Syötä verkon salasana ja siirrä kohdistin oikean alakulman merkin kohdalle ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Seuraavakasi laite pyytää sinua kirjautumaan Google-tunnuksillasi, mikäli et aiemmin määrittänyt laitetta puhelimesi avulla. Siirtämällä kohdistin kohtaan “Kirjaudu sisään” pääset kirjautumaan tai vaihtoehtoisesti siirtämällä kohdistin “Ohita”-kohtaan voit ohittaa kirjautumisen. Mikäli ohitat kirjautumisen ei laitteessasi ole Googlen ominaisuuksia ja sovellusvalikoimaa käytössäsi. Käyttöön jää vain hyvin rajatut verkko-ominaisuudet.

Ennen Googleen kirjautumista laite pyytää sinua hyväksymään Googlen käyttöehdot.  Voit tarkastella käyttöehtoja, Playn käyttöehtoja sekä tietosuojakäytäntöä tarkemmin siirtämällä kohdistimen niiden päälle listauksessa ja painamalla kaukosäätimen “OK”-painiketta. Pääset jatkamaan asennusohjelmaa siirtämällä kohdistimen “Hyväksy”-kohdan päälle ja painamalla “OK”-painiketta kaukosäätimestä. 

Tässä kohdassa sinulla on mahdollisuus valita saako laite käyttää sijaintiasi. Sijaintia laite saattaa tarvita joidenkin sovellusten toimintaan. Jatkamaan pääset siirtämällä kohdistimen haluamasi valinnan päälle ja painamalla kaukosäätimen “OK” painiketta.

Tässä kohdassa sinulla on mahdollisuus valita tahdotko laitteesi lähettävän erilaisia tietoja Googlelle. Ruudulla näkyvästä osoitteesta voit lukea lisätietoa jos tahdot harkita valintaasi. Jatkamaan pääset siirtämällä kohdistimen haluamasi valinnan päälle ja painamalla kaukosäätimen “OK” painiketta

Mikäli kirjauduit laitteeseen Google-tilisi avulla, lataa laite tässä kohtaa sovelluksiasi käytettäväksi. Voit aina lisätä tai poistaa mieleisiäsi sovelluksia Goole Play-kaupan kattavan valikoiman avulla.

Kun olet tehnyt sovellusvalinnat laite esittelee hieman Android TV:n ominaisuuksia. Tämän jälkeen laite pyytää sinua tekemään valinnan TV-tilasta. Normaalissa kotikäytössä valitaan aina “Kotona” tila. “Myymälätila” on tarkoitettu jälleenmyyjille, jotta television ollessa näytillä liikkeessä se samalla esittelee itsenäisesti omia ominaisuuksiaan ja Android TV:n ominaisuuksia. Siirrä kohdistin “Kotona” kohtaan ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

TV:n käyttötilan valitsemisen jälkeen laite pyytää sinua valitsemaan Chromecastin käyttötilan. Suosittelemme “Pois päältä” tilaa, mutta jos tahdot käyttää Chromecastia myös laitteen ollessa lepotilassa valitse siinä tapauksessa “Päällä” tila. Chromecast toimii kuitenkin täysin normaalisti laitteen päällä ollessa mikäli olet tehnyt valinnan “Pois päältä”

Seuraava vaihe asennuksessa on kanavien haku. Varmista että televisioosi on kytketty antenninjohto ja että johto on myös asuntosi antennirasiassa kytkettynä. Valitse oikea verkko, mikäli valitset Antenniverkon haun ja asunnossasi on käytössä kaapeliverkko ei haku tule onnistumaan. Varmista siis että haet oikeasta verkosta kanavia. Seuraavassa valintaikkunassa valitse vain digitaalikanavat. Analogilähetyksiä ei Suomessa enää ole käytössä. Tehtyäsi valinnat laite aloittaa kanavien hakemisen. Tee valinta siirtämällä kohdistin haluamaasi kohtaan ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta.

Kanavahaun jälkeen laitteesi määritys on valmis. Lähes kaikkia ensimmäisen asennuksen aikana tehtyjä valintoja voi muokata jälkeenpäin käyttöjärjestelmän asetuksista tai tarvittaessa palauttaa tehdasasetukset, jotta laitteesi toimii toivotulla tavalla. Tehdasasetuksiin palauttamisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Painamalla kaukosäätimen “OK” painiketta pääset jatkamaan eteenpäin.

Asetuksien määrittämisen jälkeen laite pyytää vielä hyväksymään valmistajan käyttö- ja diagnostiikkatiedot. Siirrä kohdistin haluamaasi kohtaan ja paina kaukosäätimen “OK”-painiketta. Valinta hyväksymisestä on sinun, eikä se vaikuta laitteen käyttöön muulla tavoin kuin, että laite toisinaan luo ilmoituksia ja kyselyjä, että haluatko hyväksyä diagnostiikkatiedot. 

Android 9 – televisiosi on nyt valmis käytettäväksi!

Palaa Android 9 – ohjeisiin TÄSTÄ
Palaa Ohjekeskuksen etusivulle TÄSTÄ