Google TV-järjestelmä pohjautuu Android-järjestelmään, joten se tarjoaa Android-järjestelmästä tutut ominaisuudet hieman erilaisella käyttöliittymällä. Alla ohjeet Finlux Google TV:n ensimmäiseen asennukseen. Muistathan tutustua laitteen myyntipakkauksen mukana toimitettuun käyttöohjeeseen tai voit myös ladata laitteesi käyttöohjeen digitaalisessa muodossa sivustoltamme tuotteen omalta sivulta.

Uuden Finlux Google-televisiosi ensimmäisen asennuksen ohje

Google TV-laitteidemme mukana toimitetaan kuvan mukainen kaukosäädin. Kyseinen kaukosäädin eroaa hieman aiempien mallien kaukosäätimistämme. Parhaan toimivuuden takaamiseksi käytäthän laitteessa siihen tarkoitettua kaukosäädintä.

Kun olet saanut laitteen asennettua paikoilleen ja kytkettyä virtajohdon, antenninjohdon ja muut kokoonpanoosi tarvittavat johdot (esim. soundbarin johdot, pelikonsolien johdot, ulkoisten toistimien johdot yms.). Käynnistä Finlux-laite ja aloita ensimmäisen asennuksen suorittaminen. Ensimmäisenä televisio pyytää sinua parittamaan Bluetooth-kaukosäätimesi. Paina kahta painikketta kaukosäätimestäsi, jotka televisio näyttää ruudulla.

Kaukosäätimen parittamisen jälkeen laite pyytää sinua valitsemaan laitteen käyttökielen. Valitse haluamasi käyttökieli. Huomioi, että käyttökieli ei ole sama asia kuin maavalinta jossa laitetta käytetään. Käyttökieleksi voit valita minkä tahansa haluamasi kielen.

Kielen valinnan jälkeen laite pyytää sinua valitsemaan käyttömaan. Tämä valinta on äärimmäisen tärkeä laitteen toimivuuden kannalta. Maavalinnan on oltava aina se maa jossa laitetta käytetään. Mikäli laite kuljetetaan toiseen maahan on ensimmäinen asennus tehtävä uudelleen ja tehtävä oikea maavalinta. Maavalinta vaikuttaa laitteen käyttämiin verkkoihin ja väärän maan valitseminen saattaa vaikuttaa televisiosignaalin ja verkkoyhteyksien toimintaan.

Seuraavaksi laite pyytää sinua valitsemaan kahden eri käyttökokemuksen välillä. Voit valita joko Google TV-paketin tai peruspaketin käyttöösi. Google TV-paketin valitsemalla saat kaikki Googlen palvelut ja Google Play-sovellusvalikoiman käyttöösi. Google TV-paketin valitseminen vaatii sisäänkirjautumisen Google-tunnuksilla. Mikäli et tahdo käyttää Google TV-pakettia voit valita käyttöösi myös perus TV-paketin mikäli et tahdo käyttää kaikkia verkko-ominaisuuksia. Perus TV-paketilla pystyt käyttämään normaalisti Live TV-palveluita ja joitakin verkko-ominaisuuksia, jotka eivät vaadi Googleen kirjautumista.

Mikäli valitsit aiemmassa kohdassa Google TV-paketin tulee sinun kirjautua Google-tilillesi haluamallasi tavalla. Voit kirjautua joko Android-puhelimesi avulla tai kirjoittamalla kaukosäätimen/näppäimistön avulla kirjautumistietosi. Paketin valitsemisen ja mahdollisen kirjautumisen jälkeen televisio pyytää sinua valitsemaan käytettävän verkon. Finlux-laitteet tukevat kaikkia 2.4Ghz langattomia verkkoja ja suurinta oaa 5Ghz langattomista verkoista. Voit myös yhdistää television langallisesti verkkoon. Verkkoon yhdistäminen ei ole pakollista, mutta huomioi että ilman verkkoyhteyttä televisiossasi on käytettävissä vain normaalit antenni-/kaapeli TV lähetykset. Valittuasi verkon laite ilmoittaa kun yhdistyminen on onnistunut.

Jos valitsit valitsit Google TV-paketin käyttöösi tulee sinun valita Googlen palveluiden asetukset. Siirtämällä kohdistimen asetuksen päälle, saat kyseisestä asetuksesta lisätietoa ja voit valita itsellesi sopivimmat asetukset käyttöön. Voit myös valita tahdotko saada Googlelta sähköpostia liittyen tiliisi/laitteeseesi.

Mikäli valitsit Google TV-paketin käyttöösi pyytää televisio sinua seuraavaksi valitsemaan esiasennetut sovellukset. Youtube ja Netflix-sovellukset ovat aina valmiiksi esiasennettuina laitteeseen ja niiden käyttö ei edellytä Google TV-pakettia, vaan ne ovat käytettävissä myös peruspaketilla. Voit myös tässä vaiheessa ohittaa sovellusten asennuksen niin halutessasi. Kaikki sovellukset ovat myös myöhemmin ladattavissa Google Play-kaupasta, eikä koko Google Play-kaupan sovellusvalikoima ole tässä ensimmäisen asennuksen listauksessa, vaan laite tarjoaa maakohtaisesti suosituimpia sovelluksia asennuksen nopeuttamiseksi.

TV:n käyttötilan valitseminen: Kotikäyttöön tarkoitetussa laiteessa valitse aina “Kotona”. Valittaessa “Myymälätila” laite esittelee tärkeimpiä ominaisuuksiaan ruudun vasemmassa laidassa ja asetukset ovat optimoitu myymäläympäristöön.

Käyttötilan valitsemisen jälkeen televisio pyytää sinua valitsemaan television Energia-asetukset. Asetusten alla on asetukset lyhyesti selitettynä. Voit tehdä oman valintasi mukaisen valinnan. Me suosittelemme kotikäytössä käytettävän virransäästötilaa.

Seuraava vaihe asennuksessa on kanavien haku. Varmista että televisioosi on kytketty antenninjohto ja että johto on myös asuntosi antennirasiassa kytkettynä. Valitse oikea verkko, mikäli valitset Antenniverkon haun ja asunnossasi on käytössä kaapeliverkko ei haku tule onnistumaan. Varmista siis että haet oikeasta verkosta kanavia. Seuraavassa valintaikkunassa valitse vain digitaalikanavat. Analogilähetyksiä ei Suomessa enää ole käytössä. Tehtyäsi valinnat laite aloittaa kanavien hakemisen. Voit myös ohittaa kanavien haun mikäli laitetta käytetään pelkästään verkko-ominaisuuksien käyttämiseen.

Seuraava vaihe asennuksessa on kanavien haku. Varmista että televisioosi on kytketty antenninjohto ja että johto on myös asuntosi antennirasiassa kytkettynä. Valitse oikea verkko, mikäli valitset Antenniverkon haun ja asunnossasi on käytössä kaapeliverkko ei haku tule onnistumaan. Varmista siis että haet oikeasta verkosta kanavia. Seuraavassa valintaikkunassa valitse vain digitaalikanavat. Analogilähetyksiä ei Suomessa enää ole käytössä. Tehtyäsi valinnat laite aloittaa kanavien hakemisen. Voit myös ohittaa kanavien haun mikäli laitetta käytetään pelkästään verkko-ominaisuuksien käyttämiseen. Valmistajan käyttö- ja diagnostiikkatietojen hyväksymisen jälkeen televisio viimeisteilee käyttöönoton.

Laitteen viimeisteltyä käyttöönoton ja ilmoitettuaan käyttövalmiudesta, laite on valmiina käytettäväksi. Valitsemasi paketin mukaisesti, valitsemasi palvelut ovat heti käytettävissäsi ja Google Playn valikoima ladattavissasi.

Palaa Google TV ohjeisiin TÄSTÄ
Palaa ohjekeskuksen etusivulle TÄSTÄ